Učilnica


Učilnica za CAD/CAM-tehnologijo ima oznako MI05. V njej se izvaja pouk povezan s CAD-, CAM- in CAE-tehnologijami ter razni seminarji s teh področij. Opremljena je z 16+1 delovnimi mesti s FUJITSU-SIEMENS grafičnimi postajami, 8+1 simulacijskimi mesti s krmilnikom SIEMENS SINUMERIK 810/840D. Na delovnih mestih je nameščen Creo, Solid Edge, SolidWorks, SolidCAM, Esprit, AutoCAD, SinuTrain, WinNC, Microsoft Office ter druga programska oprema, potrebna za učinkovito delo. Razen omenjene opreme je učilnica opremljena še s stružnico EMCO TURN CONCEPT 105, stružnico EMCO PC TURN 55, frezalnim strojem EMCO MILL CONCEPT 1053D-tiskalnikom in gravirnim strojem STEP FOUR.

V strojni delavnici se nahajata še dva CNC-stroja, in sicer stružnica EMCO TURN CONCEPT 250 z gnanimi orodji ter 5-osni frezalni stroj EMCO MILL CONCEPT 250, kjer sta nameščena krmilnika SIEMENS SINUMERIK 840D in SINUMERIK OPERATE. V delavnici se nahaja še laserski gravirni stroj.

V okviru projektnega dela, pri katerem v glavnem uporabljamo verigo od OD IDEJE DO IZDELKA, je že nastalo veliko modelov in izdelkov. Nekaj le teh prikazujejo spodnje povezave.

Šah 3D-model Šah izdelek Kroglični ventil Cevni primež
Kroglasti zglob Brusilka Primež Solenka
Spona Ohišje transformatorja Žoga Učilo za montažo in demontažo ležajev
Kelih Letalski motor Platišče Orodje za reliefno karto
Posoda za sol in poper Stirling motor Orodje za žlice Razni izdelki
Izdelki 1 Izdelki 2 Izdelki 3 Izdelki 4